21:53 15 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.99
  • USD17.75
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Vama, foto de arhivă

Schimbări importante la Vamă: Iată cum veți putea achita taxele

© Photo: Serviciul Vamal
Informații
Sa primesc un link scurt
358 0 0

Serviciul Vamal vine cu o premieră - toate taxele vamale vor putea fi achitate în curând și online sau la terminalele cash-in.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Vamal introduce, în premieră, opțiunea de achitare a drepturilor de import-export inclusiv prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice MPay, anunță instituția printr-un comunicat.

Astfel, atât persoanele fizice, cât și cele juridice, indiferent de cetățenie, vor putea achita taxele vamale cu orice instrument de plată accesibil, cum ar fi internet-banking, card bancar sau numerar. În cazul opțiunii de achitare prin card bancar sau numerar, plătitorii vor putea folosi terminalele cash-in.

În același timp, în scopul diversificării modalităților de achitare, Serviciul Vamal a venit cu inițiativa instalării unor calculatoare în posturile vamale, prin intermediul cărora va putea fi accesat sistemul internet-banking.

Totodată, beneficiarilor li se oferă două opțiuni de achitare: în avans sau în momentul vămuirii.

Potrivit Serviciului Vamal, scopul acestei inițiative a fost de a furniza contribuabililor mecanisme de plată comode și de a spori accesibilitatea serviciilor prestate. Totodată, noile opțiuni  vor exclude necesitatea deplasării la ghișeele băncilor, evitându-se astfel și cozile.

Tematic

În atenția șoferilor: Un post vamal își va întrerupe temporar activitatea
Tagurile:
online, achitare, taxe vamale, Vamă


Știrile Zilei