04:49 15 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.88
  • RUB0.24
  • RON4.34
  • UAH0.64
Informații
Sa primesc un link scurt
58510

Potrivit unui studiu al unui grup de cercetători britanici și americani, consumul acestui fruct poate reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare și a diabetului.

BUCUREŞTI, 8 iul – Sputnik, Doina Crainic. Un nou studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea East Anglia şi Harvard, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, arată ca afinele sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Studiul arată că un aport zilnic de 150 grame de afine reduce cu 15% riscul dezvoltării de boli cardiovasculare.

„După cum au arătat rezultatele cercetării, consumul unei ceşti de afine pe zi a condus la îmbunătăţirea substanţială a funcţiei vasculare şi la întărirea arterelor, ceea ce este foarte important în reducerea cu 12 şi 15% a riscului de a dezvolta boli cardiovasculare”, a declarat Dr. Peter Curtis, conducător al proiectului de cercetare.

Potrivit lui Vladimir Khoroshev, chirurg cardiovascular, afinele nu sunt singurele fructe de pădure benefice pentru sănătate şi mai ales în prevenirea bolilor cardiovasculare.

„Alte fructe bogate în glicozide [substanțe care sporesc tonusul, excitabilitatea și compresibilitatea mușchilor cardiaci și arteriali, substanţe produse în mod natural numai de plante] sunt fructe de culoare violet închis: afine, aronii negre, mure, coacăze negre, cireșe și struguri de culoare închisă”, a adăugat Khoroșev.

Tagurile:
studiu, inima, benefic, fructe

Știrile Zilei