10:32 23 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Informații
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (278)
7288670

Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a semnat un ordin prin care le interzice polițiștilor să-i oprească pe șoferi fără motiv, adică dacă aceștia nu au încălcat normele circulației rutiere și să mai stea cu radarele în tufari.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a semnat ordinul cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier, anunță Direcția Relații Publice a MAI.

Ordinul este menit să asigure respectarea de către angajații Poliției a normelor privind oprirea vehiculelor și neadmiterea abuzurilor în activitate. Astfel, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staționare în spații ascunse conducătorilor auto.

Măsura adoptată se înscrie în obiectivul prioritar al viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI. Totodată, prin amplasarea strict la vedere a unităților de supraveghere se urmărește întărirea componentei de prevenție. 

Тема:
Viața în Moldova (278)

Tematic

Şoferii moldoveni care merg în România trebuie să fie atenţi: Ar putea rămâne fără permis
Șoferii care vor face asta vor rămâne fără permis de conducere - detalii
Tagurile:
șoferi, trași pe dreapta, polițiști, Nastase


Știrile Zilei