07:24 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72

Trei preparate-minune cu zaț de cafea

© AP Photo / Orlin Wagner
Informații
Sa primesc un link scurt
26110

Aroma cafelei îți farmecă simțurile în fiecare dimineață. După ce ai savurat-o, nu arunca zațul din ibric, expresor sau filtru deoarece îl poți folosi pentru prepararea cosmeticelor naturale.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Vrei să scapi de celulită sau să-ți hidratezi pielea? Zațul de cafea este bogat în substanțe care mențin pielea fină și catifelată, antioxidanți, calciu, azot, potasiu, fosfor și sulf, dar și numeroase vitamine. Combinat cu diverse alimente, acesta poate să înlocuiască produsele cosmetice din comerț. 

1. Mască împotriva ridurilor

Odată cu trecerea anilor, ridurile încep să se contureze. Ca să le întinzi sau să împiedici apariția altora noi, amestecă zațul de cafea cu un albuș de ou, suficient cât să poți întinde masca pe față. Aplic-o și las-o pțnă simți că te strânge pielea. Apoi spală-te și dă-te cu o cremă nutritivă. Dacă îți rămâne compoziție, păstreaz-o la frigider și o poți folosi cel mult o săptămână.

2. Exfoliant pentru corp

Pentru a înlătura celulele moarte, exfoliază-ţi pielea în fiecare săptămână. Amestecă trei linguri cu zaţ de cafea, un pliculeţ sau un cubuleţ de zahăr, o ceşcuţă cu mălai şi apă cât cuprinde, până se formează o pastă, apoi freacă bine pielea şi clăteşte-te cu apă călduţă. Acest preparat ajută la micşorarea porilor şi elimină sebumul în exces. Produsul nu poate fi folosit decât o singură dată, de preferat în aceeaşi zi în care ţi-ai făcut cafeaua.

3. Masaj anticelulitic

Pielea cu aspect de coajă de portocală de pe abdomen, coapse, fese, braţe sau picioare poate să-şi recapete fineţea cu ajutorul zaţului de cafea. Combină-l cu două-trei linguri de ulei de măsline, astfel încât amestecul să poată fi aplicat pe zonele cu probleme. Apoi acoperă pielea cu o folie de plastic, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră, după care te clăteşti cu apă călduţă. Tratamentul se recomandă a fi repetat de două ori pe săptămână.

Tematic

Cardiolog moldovean: Câte cești de cafea poți consuma pe zi
Veronica Kalcev, despre remediile naturiste și efectele lor miraculoase
Tagurile:
cosmetică, celulită, Preparat, mască, cafea


Știrile Zilei