23:31 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Informații
Sa primesc un link scurt
147 0 0

Furnizorul de energie electrică a venit cu unele precizări pentru clienții care au primit facturile în baza datelor estimative.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Serviciul de presă al companiei Premier Energy a comunicat că, din 1 mai, a fost reluată citirea datelor reale de pe contoarele electrice ale consumatorilor din Moldova. Facturile calculate după data de 1 mai vor conține datele înregistrate de contor. În cazul unor plăți în exces în lunile martie și aprilie, va fi efectuată recalcularea.

Anterior, în luna martie, furnizorul a anunțat consumatorii că clienții Premier Energy vor primi facturile perfectate în baza datelor estimative.

Instituția a precizat că formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor.

Potrivit furnizorului, revenirea la procedura obișnuită va permite recalcularea datelor privind consumul pentru luna aprilie.

”Facturile pentru luna aprilie au fost calculate conform datelor estimative din perioada respectivă a anului trecut. În mai vor fi citite datele reale de pe contoarele electrice ale tuturor consumatorilor și se va efectua recalcularea pentru aprilie”, i-a comunicat reporterului Sputnik Moldova reprezentantul companiei.

Angajaţii furnizorului de energie electrică implicaţi în colectarea datelor de pe contoare respectă toate regulile de protecţie impuse în contextul pandemiei de coronavirus, aceştia sunt asiguraţi cu măşti medicinale şi mănuşi.

Anterior, furnizorul de energie electrică a îndemnat consumatorii să achite plățile pentru energia electrică, deoarece acest lucru este vital pentru funcţionarea companiei. Reducerea plăților duce la creșterea datoriilor și presupune o întârziere a achitării pentru energia electrică achiziționată de la Energocom.

Totodată, furnizorul va fi în incapacitate să achite pentru serviciile de mentenanță și operare a rețelelor de transport și distribuție, prestate de Moldelectrica și Premier Energy Distribution SA, „acestea fiind activități esențiale pentru o bună funcționare și care se derulează neîntrerupt 24/7 pentru asigurarea fiabilă cu energie electrică a economiei țării și a societății în general”, a esplicat anterior Premier Energy.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce se va întâmpla cu facturile la energia electrică din luna martie
Moldovenii nu vor rămâne fără energie electrică dacă nu vor achita factura: Decizia ANRE
Tagurile:
aprilie, facturi, energie electrică


Știrile Zilei