18:48 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Informații
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (812)
577 0 0

Factorul principal privind răspândirea virusului de către acești purtători nu este contagiozitatea, ci particularitățile sociale.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Cel mai mare pericol de răspândire a noului coronavirus îl prezintă copiii de până la 6 ani, consideră un grup de savanți din cadrul Centrului german de studiu a infecțiilor, comunică ”Izvestia”.

Printre purtătorii de COVID-19, aproape jumătate dintre adulți sunt capabili să transmită activ infecția. Printre copii, cei care răspândesc activ boala sunt în jur de o treime, menționează cercetătorii din Germania, Marea Britanie și Norvegia.

Însă un rol foarte important în această situație îl are comportamentul copiilor-purtători, care în marea lor majoritate suportă boala asimptomatic: pentru copii este mai problematic să poarte în permanență mască, să nu-și atingă fața și să-și spele cu regularitate mâinile.

Preșcolarii sunt de cele mai multe ori foarte sociabili, în afară de aceasta ei pot duce la gură anumite obiecte care i-au interesat, încercându-le ”gustul”.

Toți acești factori, la un nivel mai redus de îmbolnăvire, îi fac pe copiii de vârstă preșcolară cei mai periculoși din punctul de vedere al răspândirii coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (812)

Tematic

Apărare puternică împotriva coronavirusului: Ce au descoperit oamenii de știință
China a publicat genomul coronavirusului descoperit recent în Beijing
Tagurile:
coronavirus, Răspândire, pericol


Știrile Zilei