08:51 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Informații
Sa primesc un link scurt
77 0 0

Mai multor cetățeni, dar și mijloace de transport, nu li s-a permis intrarea pe teritoriul țării noastre: Poliția de Frontieră face bilanțul săptămânii.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Poliția de Frontieră a venit în această dimineață cu un bilanț al situației de la granița de stat pe parcursul săptămânii 13-19 iulie. Fluxul de persoane care au traversat frontiera a fost mai mare cu 11% față de săptămâna precedentă.

Săptămâna trecută, polițiștii de frontieră au notificat la ”frontiera verde" și în punctele de trecere 69 de evenimente, cu documentarea a 84 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. Este vorba de 36 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, iar opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, au fost înregistrate 17 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

”Au fost declanșate 102 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 101 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale”, mai precizează sursa în comunicat.

În decursul săptămânii trecute, 19 cetăţeni străini, dar și 35 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 80 678 traversări, în creștere cu 11% față de a doua săptămână a lunii iulie. Din numărul total de traversări, 43 546 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 27 199 de traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 64 % din totalul de traversări au fost înregistrate în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 747 de traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 6 275 de  traversări persoane, dintre care 3 671 de treceri la frontiera moldo-română, 1 179 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 425de  treceri a frontierei aeriene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Avocat: Ce trebuie să știe părinții care trec frontiera cu copii minori
Tagurile:
încălcat, traversări, Frontieră

Știrile Zilei