20:48 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Informații
Sa primesc un link scurt
481 0 0

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat la un post local de televiziune că moldovenii care dețin și cetățenia român pot să meargă să se vaccineze peste Prut.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Ambasadorul României în țara noastră, Daniel Ioniță, a declarat că moldovenii cu acte românești pot să meargă în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19. „Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe Platforma națională de vaccinare” și dacă se încadrează în una dintre categoriile care în această perioadă sunt vaccinate în România, a declarat el.

„Deja oferim posibilitatea aceasta. Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe Platforma națională de vaccinare și, dacă se încadrează într-o anumită categorie, evident că pot fi vaccinați", a declarat șeful misiunii diplomatice a României la Chișinău.  

"Ca cetățean român poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români. De fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare, alteori ți se permite doar tranzitul”, a precizat ambasadorul.

Daniel Ioniță a precizat că printre categoriile eligibile la vaccinare în etapa a treia sunt studenții, așa că tinerii moldoveni care își fac studiile în România ar putea să profite de asta cam într-o lună de zile.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate puțin peste 5 mii de peroane, potrivit autorităților medicale de la Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
COVID-19, coronavirus, moldoveni, Moldova, cetățeni, cetateni, romania, România, Vaccin

Știrile Zilei