18:35 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, 15 iulie 2016

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni va fi trecut în rândul sfinților

mitropolia.md
Religie
Sa primesc un link scurt
22242

Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și a ascultătoarei Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca urmează să fie canonizați, conform unei decizii a Sinodrului Bisericii Ortodoxe Ruse.

CHIȘINĂU, 16 Iul. — Sputnik. Sinodul Bisericii Ortodoxe a decis canonizarea a mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și Agafia Maracniuc, se spune într-un comunicat al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.

La cererea Mitropolitului și a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, decizia privind canonizare Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și a ascultătoarei Agafia Maranciuc de la mănăstirea Cușelăuca, a fost adoptată în unanimitate, precizează sursa.

La data de 15 iulie, la reședința Patriarhală și Sinodală de la mănăstirea „Sfântul Daniel”, sub oblăduirea Preasfințitului Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Kiril, s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ziua de pomenire a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni a fost stabilită ziua trecerei sale la cele veșnice — 30 martie (12 aprilie), iar ziua de pomenire a ascultătoarei Agafia Maranciuc a fost stabilită ziua trecerei sale la cele veșnice — 9 (22) iunie.

Tematic

În Moldova biserica şi statul au decis să apere familia şi morala creştină
Tagurile:
Agafia Maranciuc, Ortodoxie, Gavriil Bănulescu-Bodoni, Canonizare, Sinod, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Agafia Maranciuc, Gavriil Bănulescu Bodoni, Rusia, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei