06:13 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Patriarhul Kirill

Patriarhul Kiril: Acțiunile teroriștilor din Siria nu pot avea nicio scuză

© Sputnik/ Vladimir Astapkovitch
Religie
Sa primesc un link scurt
4321

Ptriarhul Kiril cheamă creștinii la rugăciune pentru poporul din Siria și pentru ostașii care luptă cu teroriștii din această țară.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Vineri, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, a îndemnat la rugăciune pentru militarii ruși care se află în Siria. El a amintit despre crimele pe care le fac reprezentații opoziției în această țară, informează RIA Novosti.

”În această zi, îi pomenim pe toți sirienii aflați în suferință, mulți dintre care sunt creștini. Acum câteva zile, teroriștii au bombardat orașul Aleppo unde, în mare parte, locuiesc creștini. Ce fel de justificare poate să existe pentru aceste bombardamente. Cum este posibil ca lupta cu regimul de la guvernare să fie însoțită de uciderea copiilor?”, a spus Patriarhul Kiril după săvârșirea Sfintei Liturghii.

El a amintit că Biserica Ortodoxă Rusă vede ”cât de gravă devine situația în Siria” și se roagă pentru ”salvarea poporului din Siria și pentru viața ostașilor ruși, care se află astăzi acolo”.

Tematic

Lavrov: în Siria teroriștii au folosit armistițiul în propriul interes
Tagurile:
ostași, Popor, creștini, siria, terorism, copii, Rusia, BORu, Patriarhul Kirill, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei