06:10 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Sinodul BOM, 18 octombrie 2016

Seminarul Teologic din Chișinău va fi redenumit

© Photo: mitropolia.md
Religie
Sa primesc un link scurt
7611

Seminarul Teologic Ortodox din Chișinău va purta numele sfântului ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni. Decizia a fost luată de către Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Marți, Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis redenumirea Seminarul Teologic Ortodox din Chişinău „Sf. Trei Ierarhi" în Seminarul Teologic Ortodox din Chişinău Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, informează mitropolia.md.

La întrunire au participat toți arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, după cum urmează: ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari, PS Episcop Anatolie de Cahul și Comrat, PS Episcop Petru de Ungheni și Nisporeni, PS Episcop Marchel de Bălți și Fălești și PS Episcop Nicodim de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove.

Totodată, a fost audiat Raportul Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, privind instituirea noilor distincţii bisericeşti a Mitropoliei Chişinăului şi întregii Moldove.

Precizăm că în ziua de 3 septembrie, la Mănăstirea Căpriana a fost săvârșită slujbă de pomenire a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. După care, un sobor de ierarhi și preoți au citit Tomosului de Canonizare al Sfântului ierarh Gavriil.

Data de pomenire a Sfântului Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni a fost stabilită ziua trecerii sale la cele veșnice — 30 martie/12 aprilie.

Tematic

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni va fi trecut în rândul sfinților
Tagurile:
Sinod, seminar, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Gavriil Bănulescu Bodoni, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei