10:52 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Religie
Sa primesc un link scurt
50020

Potrivit organizaţiei „Open Doors USA", aproximativ 215 milioane de creștini din lume au avut de suferit în 2016, fiind persecutaţi sau supuşi agresiunii. În ce ţări creştinii au fost cei mai persecutaţi.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Organizația „Open Doors USA" a publicat o listă cu 50 de țări în care creștinii au fost persecutați pentru credința lor în anul 2016, comunică Sputniknews.ro citând basilica.ro.

De asemenea, în 21 de țări, minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100%. Astfel, aproximativ 215 milioane de creștini au avut de suferit în 2016 în urma persecuţiilor şi intoleranţei.

David Curry, CEO-ul organizației, a precizat că, timp de 25 de ani de când aceasta realizează astfel de rapoarte, în 2016 se atestă cea mai gravă situație de până acum.

„Un creștin din 12 trăiește într-o zonă sau cultură în care creștinismul este ilegal, interzis, sau pedepsit. Totuși, lumea nu vorbește foarte mult despre valul șocant de intoleranță religioasă", a spus David Curry, citat de christianpost.com.

Potrivit datelor din raport, 1207 creștini au fost uciși pentru credința lor, fără a lua în calcul Coreea de Nord, Irak și Siria, care se află pe locurile 1, 6 și 7 în alarmantul top. De asemenea, 1329 de locașe de cult au fost atacate sau distruse pe întreg globul în anul 2016.

Cele 21 de țări în care minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100% sunt Coreea de Nord, Somalia, Afganistan, Pakistan, Sudan, Siria, Irak, Iran, Yemen, Eritrea, Libia, Nigeria, Maldive, Arabia Saudită, India, Uzbekistan, Vietnam, Kenya, Turkmenistan, Qatar și Egipt.

În Coreea de Nord, o persoană poate fi încarcerată sau omorâtă doar pentru deținerea unei Biblii. În Somalia, deși puține persecuții sunt raportate, creștinismul este interzis. Pakistan este cea mai violentă țară în ce privește opresiunea creștinilor.

Odată cu consolidarea organizației teroriste Stat-Islami în Orientul Mijlociu, sute de mii de creștini din Siria și Irak sunt nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a nu fi uciși.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Patriarhul Kiril: Acțiunile teroriștilor din Siria nu pot avea nicio scuză
Tagurile:
omorâți, Biblie, Persecuții, ortodocși, creștini, arestați, Irak, Siria, Egipt, România


Știrile Zilei