03:14 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Ieromonah Calistrat Chifan

(VIDEO) Leacul Părintelui Calistrat pentru cei ce au toleranță față de păcat

© Facebook / Părintele Calistrat
Religie
Sa primesc un link scurt
26510

Ieromonahul Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni, de lângă Iași, ne amintește că trebuie să fim intoleranți față de păcat

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Cezar Slalagor. În una dintre ultimile sale predici rostite în fața enoriașilor din parohia sa, Părintele Calistrat, de la mănăstirea Vlădiceni, le vorbește creștinilor despre tendința malignă și comoditatea omului modern de a tolera păcatul, justificându-l prin invocarea dragostei lui Hristos, care este iubire și le iartă pe toate.

”Comoditatea Modernă de Astăzi: "Las' că Dumnezeu ne iartă! Las' că Dumnezeu este Iubire, este Dragoste. Este Iubire dar este și par! Este Iubire și Dragoste, dar este și Dreptate și Adevăr! Dumnezeu este bunătate, dar este și mustrare! Este blândețe dar este și mânie!", spune ferm părintele Calistrat.

El le spune creștinilor să fie cu luare aminte și să înțeleagă mesajul care stă ascuns în rugăciunea care se rostește înainte de Sfânta Împărtășanie: "Foc mistuitor ce arzi păcatele ca fânul, și mă minunez eu păcătosul, mâncând preacuratul Tău trup și preacuratul Tău sânge, cum nu mă mistuiesc!"

Scriitorul Gilbert Keith Chesterton scria în cartea sa "Toleranţa este virtutea omului fără convingeri" că "păcatului este în final o lipsa de iubire, pentru că îl lăsăm pe aproapele nostru în mizeria și depravarea sa morală”. De asemenea el amintește de scrierile arhiepiscopului Fulton Sheen care spunea că „Domnul nu ne-a dat poruncă să ne toleram unii pe alții cum ne-a tolerat El, ci să ne iubim unii pe alții cum ne-a iubit El".

Tematic

(VIDEO) Părintele Calistrat face praf teoria evoluționistă
Părintele Calistrat pune punctul pe ”i”: Ce crede el despre vaccinare
De ce românii nu dau sfinți? Răspunsul lui Calistrat Chifa – VIDEO
Calistrat Chifa: De ce nu se arde omul la crematoriu
Părintele Calistrat: Avem nevoie de educație sexuală în școli - VIDEO
Tagurile:
ieromonah, iubiere, Ortodoxie, video, pacat, leac, toleranta, Parintele Calistrat, mănăstirea Vladiceni, Iasi, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei