04:23 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Mănăstirea Hârbovăț

Fără precedent: Niște tineri au pus la cale să facă asta la Mănăstirea Hârbovăț

© Photo: manastireahirbovat.md
Religie
Sa primesc un link scurt
104650

Membrii unei asociații de tineret din Moldova au decis să organizeze un eveniment care să-i determine și pe alți tineri din țară să le urmeze exemplul. Află despre ce este vorba

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Sâmbătă, tinerii ortodocși din toată țara se vor aduna la mănăstirea Hârbovăț pentru a participa la Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova, #ITOM 2017. Evenimentul este organizat de membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova (ATOM) cu binecuvântarea Episcopului de Ungheni și Nisporeni Petru, care au lansat și un clip video cu această ocazie. 

În cadrul programului vor fi organizate mai multe acțiuni cultural-pastorale prin care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din întreaga țară.

Mănăstirea Sfânta Parascheva, s. Hâncu
© Sputnik / Евгений Панасенко

Evenimentul este la cea de-a IV ediție și este organizat în parteneriat cu Sectorul Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineri a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și Mănăstirea Hârbovăț.

Obiectivele întâlnirii:

Promovarea modelelor creștin ortodoxe

Formarea tinerilor

Încurajarea dialogului între tineri

 

Tematic

Apelul Bisericii Ortodoxe către tineri și societate
PS Ioan: trebuie să apropiem Biserica de tineri și pe tineri de Biserică
Tagurile:
Intilnirea Tinerilor Ortodocsi din Moldova, ITOM 2017, ATOM, Manastirea Harbovat, eveniment, ortodox, video, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Episcopul Petru, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei