00:41 18 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.18
  • UAH0.68
Igor Dodon l-a invitat pe Patriarhul Kiril să participe la Congresul Mondial al Familiilor, Moscova 26.12.2017

(VIDEO) Eveniment fără precedent la Chișinău. Este invitat și Patriarhului Kiril

© Facebook / Igor Dodon
Religie
Sa primesc un link scurt
Congresul Mondial al Familiilor 2018 - Moldova (15)
22810

Președintele Republicii Moldova l-a invitat pe Patriarhul Kiril să participe la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc în 2018, la Chișinău

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Marți Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a fost invitat de președintele moldovean, Igor Dodon, să participe la Congresul Mondial al Familiilor, care urmează să aibă loc la Chișinău, în septembrie 2018. Invitația a fost făcută în cadrul întrevederii cu Patriarhul Moscovei de la Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov) din Moscova.

"Am discutat despre necesitatea protejării şi consolidării valorilor familiei tradiţionale în ţările lumii ortodoxe. Patriarhul Kiril a primit invitația mea de a efectua o vizită pastorală în Moldova şi de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chişinău, în luna septembrie, 2018", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Patriarhul Kiril a menționat că nimeni nu poate să ignore faptul că suntem frați întru Hristos și împărtășim aceleași valori și a dat binecuvântare ca relațiile Moldovei cu Rusia, dar și cu alte state ortodoxe să se sprijine pe voința reală a oamenilor.

”Suntem parte a aceleiași Biserici, împărtășim aceleași valori și cu adevărat suntem frați și surori și acest lucru nu poate fi ignorat. Să dea Domnul ca evoluția vieții politice din Moldova să se sprijine pe voința reală a oamenilor, inclusiv în dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Rusia, dintre Moldova și alte țări ortodoxe”, a declarat Patriarhul Kiril.

La rândul său, președintele moldovean a subliniat că Ortodoxia este trăsătura de bază a identității noastre. 

”Oamenii se roagă și cred că, având speranță și dragoste în Dumnezeu, pot fi înfruntate toate greutățile. Am spus-o și cu alte ocazii că Ortodoxia reprezintă temelia statalității noastre”, a subiliant Dodon.

Președintele Dodon a ținut să precizeze că ”Moldova este un avanpost al lumii ortodoxe, o avangardă a luptei pentru apărarea valorilor creştine”.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită oficială de două zile în Federația Rusă, la invitația președintelui Vladimir Putin unde participă la întâlnirea informală a liderilor de state membre ale CSI.

Тема:
Congresul Mondial al Familiilor 2018 - Moldova (15)

Tematic

Patriarhul Kiril: în Occident legile justifică imoralitatea
Presa a aflat cu cine se va întâlni Igor Dodon la Moscova - detalii
Mitropolitul îndeamnă la unitate ortodocşii din Moldova, Rusia și România
Tagurile:
Ortodoxie, familie, Valori, Patriarhul Kiril, Chisinau, Moscova, Rusia


Știrile Zilei