00:42 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
Miscare Pro Viață la Moscova

Acțiune Pro-Viață: 2000 de lumânări, aprinse în memoria pruncilor avortați

Religie
Sa primesc un link scurt
10611

Membrii asociației ”Pro Viață” din Rusia au aprins, la Mănăstirea Visokopetrovsky din Moscova, două mii de lumânări în memoria pruncilor victime ale avortului

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. În seara zilei de joi, la Mănăstirea Visokopetrovsky din Moscova, a avut loc o manifestare publică pro-viață. Două mii de lumânări au fost aprinse în memoria pruncilor victime ale avortului, informează basilica.ro.

Potrivit portalului orthochristian.com, acțiune a avut loc în ziua de pomenire a celor 14 mii de prunci uciși din porunca lui Irod.

Coordonatorul mișcării „Pentru Viață" (За Жизнь), Sergei Chesnokov, a declarat că scopul manifestării este de a conștientiza anvergura tragediei infanticidului. Chesnokov a mai spus că în această zi au avut loc mai multe acțiuni pro-viață, iar demersul asociațiilor este de a oferi ajutor pentru miile de mame însărcinate aflate în situații de criză.

Cele două mii de lumânări au fost aprinse în cadrul unei slujbe oficiate la Mănăstirea Visokopetrovsky. Acestea au fost așezate de activiști pe o cruce de peste șase metri.

Problema avortului este una intens discutată în spațiul public din Rusia. În 2017 au fost colectate peste un milion de semnături pentru interzicerea avortului prin lege.

Potrivit datelor statistice oficiale, zilnic în Rusia au loc aproximativ două mii de avorturi.

Tematic

Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare
Răsturnare de situație: SUA, din pro-avort, devin pro-viață
Părintele Calistrat: ”o femeie care a făcut avort este o mamă a unui copil mort”
Participanții la Festivalul de la Soci au organizat o acțiune anti-avort - VIDEO
Tagurile:
prunci, memoria, lumanari, 2000 de lumanari, provita, anti-avort, avort, Moscova, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei