15:25 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Religie
Sa primesc un link scurt
26730

Majoritatea persoanelor care s-au convertit la creștinism în anul 2017 în Austria sunt imigranți originari din țări musulmane

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Peste 75 la sută dintre cei care s-au creștinat în Austria, în anul 2017, sunt foști musulmani. Reprezentații Arhiepiscopiei Bisericii Catolice de la Viena consideră că fenomenul nu are legătură cu dorința imigranților de a obține mai ușor azil.

Criza refugiaților a căzut bine Bisericii Catolice din Austria: țara a înregistrat un număr semnificativ de musulmani care s-au convertit la creștinism, potrivit dw.com.

Trei pătrimi dintre cei 750 de adulți botezați în 2017 sunt imigranți originari din țările musulmane. Numai în capitala austriacă au trecut prin ceremonia de botez 260 de persoane, reprezentând 15 națiuni diferite.

Fredericke Dostal, care răspunde în Arhiepiscopie pentru botezul adulților, consideră neîntemeiată afirmația că imigranții își schimbă credința pentru a facilita obținerea dreptului de azil.

"Din moment ce Biserica Catolică din Austria nu dorește să primească pseudo-creștini, suntem foarte vigilenți în selectarea candidaților și permisiunea pentru botez", a menționat reprezentatul Arhiepiscopiei.

Pregătirea pentru botez durează cel puțin un an, care include vizite regulate la lecțiile de religie și slujbele bisericești, respectând normele creștine ale vieții și participarea la evenimente caritabile.

Potrivit Eurostat, în 2016, în Europa au sosit 1,2 milioane de solicitanți de azil. Austria se plasează pe locul cinci în Europa, acceptând 39.860 de imigranți. Pe primele poziții s-au situat Germania, Italia, Franța și Grecia. Majoritatea refugiaților care s-au stabilit în Austria în anul precedent au fost afgani.

Tematic

Apocalipsa din zilele noastre: Iată ce au ajuns bisericile în Europa
(VIDEO/FOTO) Imagini tulburătoare: Se întâmplă în Germania, nu în URSS
Tagurile:
botezat, crestinism, musulmani, Austria, UE

Știrile Zilei