03:27 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Religie
Sa primesc un link scurt
26410

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în Republica Moldova, pentru a 16-a oară consecutiv.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în Republica Moldova. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua Focul Haric. 

Din delegație vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă a unei companii comerciale.

”A devenit o tradiție ca ierarhii Bisericii Ortodoxe din Moldova, în săptămâna patimilor, să se deplaseze în Țara Sfântă pentru a aduce de acolo Focul Haric. În acest an, delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova, în aceiași componență ca și anul trecut, va pleca de Joia Mare în Țara Sfântă pentru a vizita câteva locuri legate de viața Mântuitorului”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

Sâmbătă dimineaţa, delegația Mitropoliei Moldovei se va deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00. Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău.

”Lumina Sfântă va fi adusă la Chișinău sâmbătă seara, 7 aprilie, în jurul orei 20.00”, a declarat Mitropolitul Moldovei.

De secole, Sfânta Lumină este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Tematic

Când vom sărbători Paștele în anul 2018
Cât va costa carnea miel în acest an pentru masa de Paște
Mai mulți chișinăuieni vor primi ajutoare materiale înainte de Paște
Începe Postul Paștelui
Tagurile:
mormântul Mântuitorului, Focul Divin, Lumina Sfântă, Mitropolitul Moldovei, Focul Haric, Paște, Ierusalim


Știrile Zilei