04:32 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Oameni, foto de arhivă

Există o boală mai gravă decât cancerul sau SIDA care amenință secolul XXI

© Sputnik / Miroslav Rotari
Religie
Sa primesc un link scurt
322 0 0

Așa îți dai seama la ce nivel de cultură a ajuns o țară, care stă să asculte zilnic manele, sa mănânce semințe, să fumeze și să urmărească meciuri de fotbal. Acesta este nivelul nostru intelectual!

CHIŞINĂU, 9 apr — Sputnik. Boala secolului XXI nu este cancerul sau SIDA, afirmă părintele Calistrat. În opinia lui, aceasta este involuția intelectuală, nivelul intelectual scăzut, care îl caracterizează pe omul contemporan.

Părintele Calistrat Chifa este necruțător cu omul secolului XXI. Iată ce afirmații tranșante face părintele în una dintre predicile sale.

"Să știți că boala secolului XXI, pentru că toată lumea crede că este cancerul sau SIDA, boala secolului XXI este involuția intelectuală! Oamenii au început să se îmbolnăvească, să le scadă mintea, neuronii și să gândească din ce în ce mai abstract, mai puțin și mai slab, mai mărunt și mai simplist. Deși avem cultură din belșug, informație electronică din belșug, biblioteci care stau doldora de studii, oamenii s-au limitat la niște simplisme ieftine", afirmă Calistrat Chifa.

"Și dacă vreți să vă convingeți, trebuie să vă uitați câtă lume ascultă muzică bună, muzică clasică și câtă lume ascultă manele. Și așa îți dai seama la ce nivel de cultură a ajuns o țară, care stă să asculte zilnic manele, sa mănânce semințe, să fumeze și să urmărească meciuri de fotbal. Acesta este nivelul nostru intelectual!", a mai afirmat părintele Calistrat, în predica sa ținută la Mănăstirea Vlădiceni, o secvență din care a fost pusă de pagina de Facebook a clericului.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

Tematic

(VIDEO) Care este cea mai mare imoralitate: Explicația unui preot ortodox
Patriarhul Kiril: în Occident legile justifică imoralitatea
Tagurile:
predica, omul secolului XXI, parintele Calistrat, involutia intelectuala, SIDA, cancer, boala grava
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2734
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356