23:13 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Noaptea Învierii. Preotul salută creştinii cu Hristos a Înviat

Până când se spune "Hristos a înviat!"? Explicația unui preot ortodox - Video

© Sputnik / Nicu Goncear
Religie
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Până când ne vom saluta cu "Hristos a înviat!" și de ce în perioada pascală nu se îngenunchează la slujbă? – acestea sunt întrebările pe care și le pun mulți creștini și la care nu au un răspuns.

CHIŞINĂU, 17 mai — Sputnik. Răspunsurile la aceste întrebări le dă părintele prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi.

”Salutul "Hristos a înviat" este folosit de la Învierea Domnului până la Înălțarea Sa, adică timp de 40 de zile. Răspunsul la „Hristos a înviat!" este „Adevărat a înviat!" Iar de la Înălțare până la Rusalii, creștinii se salută cu „Hristos S-a înălțat!" și răspuns „Adevărat S-a înălțat!", afirmă părintele Ion Vicovan într-un filmuleț postat de TRINITAS TV pe Facebook.

Totodată, părintele a mai precizat că până la Înălțarea Domnului nu se stă în genunchi pentru că este timp de bucurie. Prin învierea Domnului, a venit bucurie în toată lumea și nu se stă în genunchi. De altfel, după canoane, chiar sâmbăta și duminica (din afara perioadei pascale — n.n.) nu se îngenunchează pentru că fiecare duminică este închinată învierii Domnului.

Tematic

Cum a ajuns Iuda să trădeze – explicația unui ieromonah
De ce nu se arde omul la crematoriu: Explicația unui preot ortodox
Sistemul economic care ar putea salva România: Explicația unui preot ortodox - video
Tagurile:
Hristos a Inviat, pana cand se spune, explicatia unui preot ortodox, video, Ion Vicovan
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei