02:45 18 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.71
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.71
7 aprilie - Buna Vestire

Calendar Ortodox: Buna Vestire - semnificația mistică a întrupării lui Dumnezeu

© Photo: ortodox.md
Religie
Sa primesc un link scurt
Calendar Creștin Ortodox 2019 (55)
70342

Pe 7 aprilie, creștinii ortodocși prăznuiesc în fiecare an Buna Vestire, ziua în care Arhanghelul Gavriil a adus cea mai importantă veste din istoria omenirii - cea a venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pe 7 aprilie, creștinii ortodocși din Moldova sărbătoresc Buna Vestire. Este una dintre cele patru sărbători Împărătești închinate Maicii Domnului. Este ziua în care Arhanghelul Gavriil a rostit ”Bucură-te!”, aducând cea mai importantă veste din istoria omenirii — vestea venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Fecioara Maria a acceptat planul lui Dumnezeu — să fie vasul ales prin care să se întrupeze Mântuitorul.

”Măreşte sufletul meu pe Domnul. Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile” (Luca 1, 48)

Îngerul a fost trimis în cetatea Galileii, al cărei nume era Nazaret. Deşi o parte era locuită de israeliteni, totuși în Nazaret locuiau mai multe popoare păgâne. Din acest motiv în Sfânta Scriptură se vorbește despre Galileea neamurilor, Nazaretul fiind considerat de iudei ca cetate locuită de oameni păcătoşi, de altă limbă şi necredincioşi.

Însă Dumnezeu a ales Galileea cea păcătoasă şi micul Nazaret, ca să arate că a venit pe pământ pentru păcătoşi: N-am venit, zice Domnul, să chem pe cei drepţi la pocăinţă, ci pe cei păcătoşi; "şi din limbi necredincioase, să-Mi fac Biserică credincioasă", că spre cei smeriţi, lepădaţi şi defăimaţi, priveşte Hristos cu milostivire, iar nu spre cei mândri şi slăviţi.

Deși era o cetate mică, Nazaretul s-a învrednicit de un mare dar, de care nu s-au învrednicit toate celelalte cetăţi mari ale lui Israel, pentru că unde este smerenia, acolo străluceşte slava lui Dumnezeu.

Părintele Octavian Moșin, parohul bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Capitală explică de ce Biserica face în această zi face dezlegare la pește.

”Prin această dezlegare la pește urmează să ne întărim trupește pentru a ne înfrâna până la Învierea Domnului. Cât de frumos ar fi să primim cuvântul lui Dumnezeu și, smeriți ca Maica Domnului, să împlinim poruncile Lui", explică părintele Octavian.

Bucuria sufletească a fost mereu superioară poftelor trupești, accentuează părintele Octavian, și îndeamnă creștinii ca să se grăbească a sorbi din Evanghelia lui Hristos, care este cea mai mare veste, bucurie și hrană, iar o bucată de pește mereu se va găsi pe masă.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Calendar Creștin Ortodox 2019 (55)

Tematic

Când pică Paștele ortodox în 2019, dar și în următorii ani
Tagurile:
calendar anual 2019, 7 aprilie, Buna Vestire, Calendar creștin ortodox 2019


Știrile Zilei