22:06 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

Soarta femeii desfrânate, care a cerut tăierea capului Sfantului Ioan Botezătorul

© Photo : libertatea.ro
Religie
Sa primesc un link scurt
Calendar Creștin Ortodox 2019 (55)
183721

După decapitarea Sfântului Ioan Botezătorul, judecata lui Dumnezeu a venit asupra femeii desfrânate chiar în timpul vieții sale pământești.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Creștinii din Republica Moldova pomenesc ziua în care a fost tăiat capul slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos. Potrivit Registrului de Stat al Populației, astăzi își sărbătoresc onomastica peste 100 de mii de moldoveni.

Sfântul Prooroc Ioan a murit de moarte mucenicească, din cauza fărădelegilor lui Irod. Regele Irod Antipa, fiul lui Irod cel Mare, după moartea fratelui său Filip, s-a căsătorit cu soția acestuia Irodiada, făcându-se vinovat de amestecare de sânge (incest). Pentru aceasta, Sfântul Ioan Botezătorul l-a mustrat pe Irod înaintea poporului, chiar şi cu el de faţă. Pentru aceasta, regele l-a aruncat în temniţă, dar nu l-a omorât pentru că se temea de popor. Însă în ziua de naştere a regelui, acesta a băut mult şi după dansul fiicei Irodiadei, Salomeea, i-a promis acesteia că-i va îndeplini orice dorinţă. Sfătuindu-se Salomeea cu mama ei, a cerut să i se taie capul Sfântului Ioan Botezătorul. Și astfel s-a sfârşit Sfântul Ioan Botezătorul, la porunca unui rege pervers şi a unei femei nelegiuite, care s-a jertfit apărând legea lui Dumnezeu.

Judecata lui Dumnezeu a venit asupra lui Irod, a Irodiadei și a Salomeei, chiar în timpul vieții lor pământești

După omorârea Sfântului Ioan Botezătorul, Irod a continuat să mai guverneze o anumită perioadă. Ulterior, regele arab Aretas a făcut război împotriva lui Irod. Învins, Irod a căzut victimă mâniei împăratului roman Gaius Caligula și a fost exilat, împreună cu Irodiada și Salomeea, prima oară în Galia, apoi în Spania.

Putem observa că moartea unui om se aseamănă, de obicei, cu păcatul săvârșit.

Un exemplu în acest sens ne este dat de către Salomeea, fiica Irodiadei, care a cerut și a primit de la Irod capul Sfântului Ioan Botezătorul pe o tipsie. Trăind în Spania, în orașul Lerida (Loredo), împreună cu exilații Irod și Irodiada, Salomeea a vrut să traverseze într-o iarnă râul înghețat Sikaris. Dar gheața s-a rupt și ea a ajuns în apă până la gât. Gheața s-a strâns în jurul gâtului ei și ea se rotea, dansând cu picioarele în apă precum a dansat cândva la curtea lui Irod. Cu toate acestea, nu a putut nici să iasă la suprafață, nici să se scufunde, până când o bucată ascuțită de gheață i-a retezat capul. Apa i-a purtat trupul în aval, iar capul i-a fost adus Irodiadei pe o tipsie, precum odată a fost adus capul Sfântului Ioan Botezătorul.

Тема:
Calendar Creștin Ortodox 2019 (55)

Tematic

Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna aprilie
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iunie
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna august
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iulie
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna mai
Tagurile:
Calendar Ortodox 2019 stil vechi, taierea capului, desfranata, calendar ortodox, soarta, femeie, Sfantul Ioan Botezatorul


Știrile Zilei