20:24 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Religie
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (435)
49832

În perioada Postului Mare, Clopotele din toate bisericile din țară vor răsuna la unison în fiecare zi de slujbă - apel la rugăciune a Mitropolia Moldovei.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Mitropolia Moldovei a venit cu un îndemn la rugăciune către toți preoții și credincioșii din Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus. Totodată, a fost luată decizia ca în perioada Postului Mare să bată clopotele în toate bisericile din țară, în fiecare zi de slujbă, începând cu ora 12.00, timp de 3 minute.

”Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de 3 minute”, anunță Mitropolia printr-un comunicat.

De asemenea, credincioșii sunt îndemnați să înmulțească rugăciunile pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Blagovest - dangătul clopotului din fața Catedralei Nașterea Domnului din Capitală.

  

Dangătul de clopot la Biserica Sfântul Spiridon al Trimitundei, de pe teritoriul Spitalului de urgență din Capitală.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (435)

Tematic

Interdicții dure din 25 martie: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale
Tagurile:
COVID-19, Mitropolia Moldovei, epidemie, clopote


Știrile Zilei