19:06 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Religie
Sa primesc un link scurt
,
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
44910

Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari Sava au vorbit despre regimul de organizare a serviciilor divine în regiunea transnistreană, în perioada de carantină.

Tiraspol, 5 apr – Sputnik. De Buna Vestire, de Florii și în ziua de Paști, unele dintre cele mai însemnate sărbători, creștinii vor putea merge la bisericile din regiunea transnistreană. Acest lucru a fost declarat de Arhiepiscopul Tiraspolului și Dubăsarilor Sava, în cadrul unei întâlniri cu Vadim Krasnoselski.

”Pentru buna desfășurare a serviciilor divine în curțile bisericilor vor fi instalate corturi. Acestea vor fi oferite de Centrul Operațional pentru profilaxia și prevenirea răspândirii virusului”, informează serviciul de presă al liderului transnistrean.

Slujitorii din regiunea transnistreană respectă cu strictețe recomandările Centrului Operațional și instrucțiunile transmise de Patriarhia Moscovei, a subliniat Arhiepiscopul.

”Este vorba de igienizarea sistematică a spațiilor, efectuarea (dacă este posibil) a serviciilor în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre credincioși, dar și respectarea regulilor de igienă în timpul Sfintei Împărtășanii pentru minimizarea contactului cu obiectele de cult”, a declarat PS Sava.

Potrivit arhiepiscopului, enoriașii manifestă înțelegere față de restricțiile impuse. Numărul participanților care participă la slujbele divine a devenit vizibil mai mic. Cei care au întrebări și neclarități, clerul și episcopul eparhiot de Tiraspol și Dubăsari poartă discuții de explicare a situației.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)

Tematic

Calendar Ortodox: Buna Vestire - semnificația mistică a întrupării lui Dumnezeu
Când pică Paștele ortodox în 2020, dar și în următorii 5 ani
Tagurile:
Arhiepicopul Sava de Tiraspol și Dubăsari, regiunea transnistreană, Paști


Știrile Zilei