12:18 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Religie
Sa primesc un link scurt
Calendar Creștin Ortodox 2021 (111)
22221

Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi a patra Duminică după Învierea Domnului, numită și cea a slăbănogului. Vă prezentăm un fragment din predica părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, rostită cu acest prilej.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi Duminica Slăbănogului, fiind cea de-a patra duminică după sărbătoarea Învierii Domnului. În predica sa, părintele Calistrat acordă o atenție specială patimilor care pun stăpânire pe firea slabă a omului. În cazul dat, el se referă la patima fumatului. Prin predica sa, ieromonahul încearcă să facă o paralelă cu evanghelia zilei de astăzi și să arate că fiecare din noi este asemenea slăbănogului care trebuie să lupte pentru ca să-și învingă patimile și să nu mai păcătuiască și să fie sănătos.

”Urechea poate ține loc de horn? Nu, ea e pentru auz. Și atunci, dacă nu au horn, de ce faci foc în tine? Oare nu e o împotrivire? ... Te lupți și o lași. Este un viciu distrugător. Dacă ăia care le fabrică scriu pe ele ”tutunul dăunează grav sănătății”, tu ce vrei să spună Biserica?”, atenționează părintele Calistrat.
 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Тема:
Calendar Creștin Ortodox 2021 (111)

Tematic

Părintele Calistrat despre fii risipitori din ziua de astăzi - Video
Tagurile:
fumat, Părintele Calistrat

Știrile Zilei