23:00 23 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Генеральная репетиция военного парада в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов

Business Insider: armata Rusiei, printre cele mai puternice din lume

© Sputnik / Фотохост-агентство
Rusia
Sa primesc un link scurt
4401

Potrivit experţilor, forţa de bază a Armatei Ruse o constituie tancurile „excepţionale” şi numărul de unităţi ale Flotei Militare maritime.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Experţii revistei Business Insider au elaborat un rating al celor mai puternice armate din lume, Forţele Armate ale Federaţiei Ruse situându-se pe poziţia a doua după armata SUA.

Potrivit experţilor, forţa de bază a Armatei Ruse o constituie tancurile „excepţionale” şi numărul de unităţi ale Flotei Militare maritime. Publicaţia subliniază, de asemenea, că armata FR ocupă locul patru în lume după numărul de militari.

Nu este nimic uimitor în faptul că State Unite au cea mai puternică armată din lume, acest lucru explicându-se prin cheltuielile enorme, care constituie circa 557 de miliarde de dolari pe an, bani bugetari, menţionează Business Insider. În afară de aceasta, constată experţii, USA îi depăşesc pe toţi după numărul de avioane de luptă şi port-avioane.

Al treilea loc în raitingul celor mai puternice armate din lume îl ocupă China. Conform informaţiei Business Insider, armata Chinei deţine cel mai mare număr de militari, dar şi se plasează pe locul doi după mărimea bugetului alocat armatei.

Pe locurile următoare în clasamentul celor mai puternice armate ale lumii, conform publicaţiei, se poziţionează Forţele Armate ale Indiei, Marii Britanii, Franţei, Coreei de Sud, Germaniei, Japoniei şi Turciei, într-un clasament de la 4 la 10.

 

Tagurile:
Clasament internaţional, Forţele armate, Rusia, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei