16:27 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
20 0 0

Rusia testează posibilele pieţe de desfacere a noului tanc „Armata”, dar este devreme de vorbit despre ceva concret.

CHIŞINĂU, 18 iunie – Sputnik. Rusia testează posibilele pieţe de desfacere a noului tanc „Armata”, dar este devreme de vorbit despre ceva concret, a declarat joi pentru jurnalişti, şeful „Uralvagonzavod” (Uzina de vagoane din Ural), unicul producător de tancuri din Rusia, Oleg Sienko.

„Aceasta, desigur că, nu este problema noastră, a „Rosoboronexport”, ei sunt unicii (exportatori speciali a tehnicii militare ruse şi a armamentului). Însă este un oarecare interes al ţărilor, noi deocamdată nu putem spune cine este interesat – China sau India”, a declarat Sienko, răspunzând la întrebarea, care ţară are cele mai mari şanse de a deveni primul importator al „Armatelor”.

Răspunzând la întrebarea dacă va putea Uzina de Vagoane din Ural (UVU) să furnizeze într-o perspectivă scurtă tancuri în Orientul Mijlociu în cazul apariţiei unei asemenea necesităţi, Sienko a deviat de la un răspuns direct. Potrivit lui, „este o tehnică nouă, ea are perspective, dar nu putem vorbi despre livrări în această clipă”.

Între timp, testele de a însuşi acest tanc în FR încă nu au fost încheiate, „trebuie încă testate, adaptate”, a amintit şeful corporaţiei.

„Este clar că mulţi „s-au încordat”, deoarece noi am deviat de la principiile construcţiei tradiţionale de tancuri. Produsul este unul de frunte, interesul există, concurenţii noştri toţi s-au trezit. Probabil acesta este un anumit factor iritant pentru mulţi, pentru a-şi reînnoi parcul cu o asemenea tehnică. Cine este pregătit tehnologic, va înainta asemenea elaborări, cine nu va fi, probabil vor fi clienţii noştri”, a spus Sienko.

 

Tematic

NATO nu planifică reluarea cooperării cu Rusia?
Tagurile:
Ural, Rusia, tanc


Știrile Zilei