16:03 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Работник Газпрома на газохранилище

Miller și Sigmar au discutat proiectul „North Stream-2”

© Sputnik / Igor Zarembo
Rusia
Sa primesc un link scurt
23 0 0

Vicecancelarul, ministrul economiei și energeticii al RFG, Sigmar Gabriel, și președintele „Gazprom”-ului, Aleksei Miller, au discutat la Berlin despre trasarea unor noi conducte directe de livrare a gazelor rusești în Europa.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Președintele „Gazprom”, Aleksei Miller, și vicecancelarul, ministrul economiei și energeticii al RFG, Sigmar Gabriel, au discutat despre asigurarea livrării gazelor rusești în Europa și realizarea proiectului „North Stream-2”, transmite serviciul de presă al „Gazprom”-ului, citat de RIA Novosti.

„În cadrul discuției a fost menționată experiența în construcție, eficiența înaltă a exploatării și siguranța ecologică a conductei de gaz „North Stream-1”. S-a vorbit şi despre importanța creării unor noi trasee de livrare a gazelor rusești în Europa, în contextul diminuării extracțiilor în țările europene”, se spune în comunicatul cu privire la rezultatele întrevederii de marți de la Berlin.

Proiectul „North Stream” este realizat de întreprinderea mixtă Nord Stream AG ai căror acționari sunt „Gazprom” (51%), Wintershall Holding (întreprindere fiică a BASF SE) și E.ON Ruhrgas (câte 15,5%), Gasunie și GDF Suez) câte 9%. Darea în exploatare a primei tranșe „North Stream”,  cu o capacitate de 27,5 miliarde metri cubi pe an, a avut loc pe data de 8 noiembrie 2011. În aprilie 2012, a fost asamblată, înainte de termenul stabilit, cea de a doua tranșă a conductei, având aceeași capacitate.

În iunie, „Gazprom” a semnat un memorandum cu companiile germană E.On, anglo-olandeză Shell și austriacă OMV privind intențiile de colaborare conform proiectului de creare a unei infrastructuri de transportare a gazelor pentru livrarea directă a gazului rusesc către consumatori. Părțile planifică să construiască două segmente ale conductei de gaze, de la țărmurile Rusiei, prin Marea Baltică, până la țărmul Germaniei. Productivitatea noii conducte, numită „North Stream-2”, va fi de 55 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.


Tagurile:
gaze, coductă, gazprom, Rusia, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei