21:50 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Секретарь Совбеза России Николай Патрушев

Patruşev: Strategia Ucrainei – tentativă de a ascunde starea reală de lucruri

© Sputnik / РИА Новости
Rusia
Sa primesc un link scurt
1010

Secretarul Consiliului de Securitate a FR, Nicolai Patruşev, a declarat că SUA sunt considerate în Ucraina singurul partener strategic. El a menţionat că autorităţile de la Kiev urmăresc, prin strategia de securitate naţională, să educe tinerii ucraineni în spiritul urii faţă de Rusia.

CHIŞINĂU, 11 aug — Sputnik. Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse vede în strategia naţională de securitate a Ucrainei o tentativă de a ascunde starea reală de lucruri din ţară şi de tergiversare a soluţionării problemelor stringente.

Nicolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a amintit că în una dintre prevederile strategiei, Rusia este declarată drept agresor şi principala ameninţare externă pentru Ucraina, iar o altă prevedere stipulează devierea de la politica multivectorială.

„SUA sunt singurul partener strategic. Documentul prevede sarcina renunţării la statutul de neutralitate, adaptarea forţelor armate şi a industriei militare la standardele NATO. Este menţionat scopul educării tineretului ucrainean în spiritul urii faţă de Rusia”, a atenţionat Patruşev.

Ucraina a adoptat anterior o nouă strategie de securitate naţională, în care drept ameninţare principală este recunoscută „agresiunea militară” a FR pe teritoriul ţării. Realizarea noii strategii va necesita o finanţare anuală a sectorului de securitate şi apărare la un nivel de cel puţin 5% din PIB.

Tematic

Occidentul, gata să renunţe la Ucraina pentru a obţine sprijinul FR
FSB a suprimat transportul ilegal de armament în FR din Ucraina
Lebedev: conflictul din Ucraina a fost provocat de ţările occidentale
Mass-media europene: Ucraina tergiversează intenţionat reformele
Tagurile:
agresor, strategia naţională, ameninţare, Rusia, Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse, Nicolai Patruşev, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei