21:19 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Rusia
Sa primesc un link scurt
134 0 0

Astăzi se formează în mod real noi centre de putere în regiunea Asia-Pacific, a declarat şeful MAE al FR, Serghei lavrov. El a menţionat că se formează în mod obiectiv o lume multipolară.

CHIŞINĂU, 24 aug Sputnik. Epoca de dominaţie a Occidentului în economie şi politică se încheie, a declarat luni şeful MAE al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, la forumul educaţional pentru tineret, „Teritoriul ştiinţei de pe râul Klyazma”.

Сергеј Лавров
© Sputnik / Алексей Филиппов

“Astăzi, sfera intereselor de politică externă, ca şi sfera de interese a multora dintre voi, este legată direct cu lupta de idei. Lupta de idei constă, inclusiv, în alegerea sau impunerea modelului de dezvoltare, de valori. Asistăm la sfârşitul unei epoci foarte lungi, încheierea unei epoci lungi de dominaţie a Occidentului istoric, dominaţie economică, financiară, politică”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Aceasta a durat sute de ani, nu doar un singur secol, iar acum această epocă intră în contradicţii obiective cu faptul astăzi se formează în mod real noi centre de putere în regiunea Asia-Pacific. Astfel, asistăm, în mod obiectiv, la formarea lumii multipolare, cu toate că va fi un proces de durată”, a mai spus el.

Tematic

Lavrov: Sancţiunile occidentale afectează relaţiile diplomatice
Lavrov: Rusia și Iranul au planuri mari în sfera atomică
Lavrov: SUA nu vor rezolva nici un conflict de unii singuri
Tagurile:
epocă, sfera de interese, politică, economie, Occident, dominaţie, Serghei Lavrov, Rusia


Știrile Zilei