05:22 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Russlands Präsident Wladimir Putin

Putin despre refugiaţi, economie şi dezordinile de la Kiev

© Sputnik / Sergey Guneev
Rusia
Sa primesc un link scurt
63 0 0

În cadrul Forumului Economic de Est, preşedintele Rusiei a dat o apreciere celor mai stringente probleme ale politicii interne şi internaţionale.

CHIŞINĂU, 4 sept — Sputnik. La finalul turului întreprins în Orientul Îndepărtat, Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a răspuns la Vladivostok mai multor întrebări ale jurnaliştilor. Astfel, potrivit preşedintelui rus,  criza imigranţilor în UE a fost previzibilă, ea fiind rezultatul unei politici eronate, în primul rând a politicii SUA promovate în Orientul Mijlociu; Moscova poartă consultări cu partenerii privind crearea unei coaliţii antiteroriste internaţionale, dar este prematur de a vorbi despre participarea Rusiei la acţiunile militare în luptă cu SI.

În ceea ce priveşte situaţia din economia rusească, potrivit şefului statului rus, ea deja s-a adaptat practic la volatilitatea preţurilor la petrol, cu toate că există încă elemente asupra cărora mai au de lucrat atât guvernul, cât şi sfera businessului.

Referindu-se la  situaţia din Ucraina, Putin a declarat că, în conformitate cu înţelegerile de la Minsk, Kievul trebuie să coordoneze cu Donbasul modificările constituţionale, deocamdată însă nu există un asemenea dialog. Totodată, el a calificat ciocnirile iscată din cauza votării amendamentelor constituţionale în Rada Supremă drept „următoarea pagină a confruntării politice”. „Modificările la Constituţie sunt utilizat exclusiv ca motiv pentru agravarea luptei politice pentru putere”, consideră preşedintele FR.


Tematic

Putin: situaţia din Ucraina depinde de răbdarea poporului
Vladimir Putin a felicitat poporul Moldovei cu ocazia Zilei Independenței
Putin despre șansele reglementării conflictului din Ucraina
Tagurile:
confruntare, dialog, refugiaţi, răspuns, economie, Vladimir Putin, Vladivostok, Rusia, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei