18:43 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Праздничный концерт Россия, вперед! на Красной площади

Moldovenii vor putea locui în Rusia, acumulând 65 de puncte din cele 100

© Sputnik/ Владимир Астапкович
Rusia
Sa primesc un link scurt
10221

Pentru vorbirea fluentă în limba rusă se atribuie doar 10 puncte.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Sistemul de puncte instituit pentru obținerea de către străini a dreptului de trai permanent în Rusia poate deveni realitate în timpul apropiat. Această informație, care este utilă și pentru cetățenii Moldovei a căror existență este legată de munca în FR, a fost publicată vineri de ziarul „Russkoe Slovo”.

Un proiect de hotărâre a guvernului FR în acest sens este deja pregătit de către Serviciul Federal al Migrației. Potrivit documentului, solicitantul trebuie să întrunească minimum 65 de puncte care vor fi atribuite după anumite criterii. Primul dintre ele este vârsta. Cele mai multe puncte (20) vor avea persoanele care au vârsta de 21 – 45 de ani. Cele care nu au împlinit încă 21 de ani și cele care au deja 45 – 55 de ani vor beneficia de 12 puncte, iar cine a depășit vârsta de 55 de ani nu va primi niciun punct la această categorie.

Numărul maxim de puncte este acordat la criteriul „studii”. Deţinătorii unui grad științific se vor bucura de 25 de puncte. Persoanele cu bacalaureatul în regulă pot conta pe 18 puncte, iar absolvenții gimnaziilor și ai școlilor medii sunt cotați cu 15 puncte.

Cei care vorbesc liber limba rusă vor acumula 10 puncte, iar cei care au muncit în Rusia conform specialității pe care o au vor mai beneficia de încă 15 puncte. Tot atâtea puncte sunt prevăzute pentru cel puțin cinci ani de activitate de antreprenor în FR.

Documentul mai stipulează câte 5 puncte la următoarele criterii: obținerea studiilor profesionale în FR, rude apropiate în Rusia, deţinerea bunurilor imobiliare pe teritoriul FR.

Tematic

Moldovenii vor plăti mai scump pentru dreptul de a munci la Moscova
De anul viitor, pensia în Rusia se va majora cu 7%
Tagurile:
antreprenor, rude, puncte, criterii, proiect de lelege, avere, vârstă, studii, limba rusă, Serviciul Federal al Migrației, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei