22:57 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев

Patrușev: scopul SUA este distrugerea unităţii popoarelor rus şi ucrainean

© Sputnik /
Rusia
Sa primesc un link scurt
2501

Secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nicolai Patrușev, a declarat că politica Washingtonului are ca scop alimentarea sentimentelor naționaliste în Ucraina.

CHIŞINĂU, 15 sept — Sputnik. Washingtonul desfășoară o politică de distrugere a unității dintre popoarele rus și ucrainean, a declarat pentru jurnaliști secretarul Consiliului de Securitate al federației ruse, Nicolai Patrușev.

США – Соединённые Штаты Америки / USA -	The United States of America
© Sputnik / Galina Kmit

„Scopul politicii Washingtonului este distrugerea unităţii popoarelor rus și ucrainean, dar și divizarea popoarelor care locuiesc în Ucraina, alimentând sentimentele naționaliste împotriva diferitor etnii care locuiesc compact: ruși, români, unguri, polonezi și alții, ceea ce înseamnă destrămarea Ucrainei în câteva părți”, a spus Patrușev.

Potrivit lui, „SUA are o experiență bogată în acțiuni de distrugere a statelor unitare”. Un exemplu concludent din centrul Europei este Iugoslavia.
„Cândva un stat multinațional puternic, iar astăzi un teritoriu destrămat în câteva țări mici, incapabile să desfășoare o politică externă independentă. Washingtonul încearcă să desfășoare astfel de acţiuni şi în nordul Africii, în Orientul Mijlociu”, a menționat Patrușev.

Tematic

Patruşev: Rusia este gata pentru un parteneriat de egalitate cu SUA, UE şi NATO
Patruşev: Strategia Ucrainei – tentativă de a ascunde starea reală de lucruri
Patruşev: potenţialul NATO la frontiere ameninţă FR şi aliaţii ei
Tagurile:
Iugoslavia, unitate, popoare, Washington, Nicolai Patruşev, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei