12:07 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Rusia
Sa primesc un link scurt
41 0 0

În mesajul său anual către Adunarea Federală, preşedintele FR Vladimir Putin a calificat terorismul drept principala ameninţare pentru securitatea mondială.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Înfrângerea terorismului este imposibilă cu forţele unei singure ţări, a declarat joi Vladimir Putin, în adresarea sa anuală către Adunarea Federală.

„Noi am reuşit practic să-i scoatem pe terorişti din Rusia. Însă până acum mai luptăm cu rămăşiţele bandelor lor. Terorismul nu poate fi învins cu forţele unei singure ţări. Mai ales în condiţiile în care frontierele sunt practic deschise în întreaga lume. Când teroriştii beneficiază de injecţii financiare permanente. Pericolul terorismului este în creştere”, a declarat Putin.

El a menţionat că Rusia se află deja de mult timp pe linia întâi în războiul cu terorismul. Potrivit spuselor sale, Rusia s-a confruntat cu acest fenomen la mijlocul anilor 90.

„Ţinem minte luarea de ostateci la Budionovsk, Beslan, Moscova, casele aruncate în aer, atentatele teroriste de la metrou şi aeroportul „Domodedovo”, a mai spus Putin.

Liderul FR a mai subliniat că unele regiuni din Orientul Apropiat, stabile cândva,  s-au transformat în ultima perioadă în surse ale terorismului.

„Irak, Siria, Livia s-au transformat în zone de haos şi anarhie. Noi ştim cine şi-a dorit schimbarea regimurilor indezirabile. S-a dat cale liberă pentru teroriştii radicali. Cel mai mare pericol vine dinspre militanţii din Siria. Ei sunt asiguraţi cu bani, armament şi îşi consolidează forţele”, a mai menţionat Putin.

Tematic

Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia
Putin: teroriștii care au aruncat în aer avionul A321 vor fi găsiți și pedepsiți
Tagurile:
regim, mesaj, terorism, Siria, Adunarea Federală, Vladimir Putin, Rusia


Știrile Zilei