02:12 17 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Pe pista aeroportului, reparată spre dimineață, a aterizat un avion An-148 care aparține Ministerului Situațiilor Excepționale.

CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Primul care a aterizat pe pista recent reparată, după prăbușirea Boeing-ului 737 pe aeroportul din Rostov-pe-Don, a fost un echipaj al Ministerului Situațiilor Excepționale (MSE), au transmis pentru jurnaliști angajați ai serviciului de presă al ministerului respectiv.

„La 9.25, ora Moscovei, pe aeroportul din Rostov-pe Don a aterizat avionul An-148 al MSE. Este primul echipaj care a aterizat după prăbușirea Boeing-ului și reparația pistei de decolare/aterizare", a spus reprezentantul departamentului.

Avionul MSE a fost antrenat pentru prima dată în testarea pistei de decolare/aterizare. Echipajul era așteptat la sol de autospeciale ale serviciului de pompieri, pentru cazul unor eventuale situații imprevizibile.

„Aterizarea a decurs în regimul stabilit, fără obiecții din partea echipajului", au comunicat surse din cadrul MSE.

În cel mai scurt timp, An-148 va zbura înapoi spre Moscova cu pasageri, luând la bord salvatorii și grupul operativ care au participat la lichidarea consecințelor catastrofei aviatice.

Aeronava Boeing 737- 800 care zbura din Dubai s-a prăbușit sâmbătă la ora 3.42 pe aeroportul din Rostov-pe Don, în timpul aterizării în condiții de vizibilitate redusă. Comitetul de anchetă examinează trei versiuni ale accidentului aviatic: defecțiuni tehnice, condiții meteo nefavorabile, eroare de pilotaj.

La bordul navei se aflau 55 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Nimeni nu a rămas în viață.

Tematic

Tragedia de la Rostov-pe-Don: Moldova a exprimat condoleanţe Rusiei
Nici un cetăţean moldovean la bordul aeronavei prăbuşită în Rusia
Tagurile:
reparație, pistă de decolare, aterizare, catastrofă aviatică, Ministerul Situațiilor Excepționale

Știrile Zilei