16:35 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
40 0 0

Marți, 24 mai, în Piața Roșie va avea loc un concert consacrat Zilelor scrisului și culturii slave. Mausoleul va fi închis în această perioadă pentru vizitatori.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Mausoleul lui Lenin și necropola de lângă zidurile Kremlinului vor fi închise la 24 mai pentru vizitatori, în legătură cu desfășurarea în Piața Roșie a concertului consacrat Zilelor scrisului și culturii slave, transmite Centrul pentru relații cu presa și publicul al Serviciului federal de pază al FR.

„În legătură cu desfășurarea în Piața Roșie a concertului festiv consacrat Zilelor scrisului și culturii slave, la 24 mai 2016 ieșirea vizitatorilor de pe teritoriul Kremlinului prin Porțile Spasski va fi interzisă. Totodată, în această zi mausoleul V. I. Lenin și necropola de lângă zidurile Kremlinului vor fi închise pentru vizitatori", se spune în comunicat.

În cadrul  concertului de sărbătoare din Piața Roșie, în componența Corului mare de copii din Moscova vor evolua colective corale academice de copii și tineret. Repertoriul de bază al concertului este alcătuit din cântece populare pentru copii. În acest an, sărbătoarea este dedicată alfabetului și abecedarului.

Festivități cu ocazia Zilelor scrisului și culturii slave se vor desfășura marți atât la Moscova, cât  și în alte regiuni ale Rusiei, dar și în mai multe țări.

Tematic

În Moldova are loc inaugurarea festivă a Zilelor Scrisului şi Culturii Slave
Tagurile:
vizitatori, mausoleu, Piața Roșie, concert, închis, Moscova, Rusia


Știrile Zilei