07:40 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al  președintelui FR

Peskov nu dispune de date precum că FR ar fi avertizat Turcia referitor la puci

Фотохост-агентство
Rusia
Sa primesc un link scurt
32 0 0

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a respins de fapt informația difuzată de mass-media și și-a exprimat nedumerirea în legătură cu apariția acesteia în spațiul informațional.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a declarat că nu dispune de informații referitor la faptul că Rusia l-ar fi informat, chipurile, pe președintele Turciei despre puciul care se punea la cale, informație difuzată de mass-media.

„Eu nu dispun de o asemenea informație și nu cunosc sursele la care se face referință  - agenția Fars", a răspuns Peskov la întrebarea jurnaliștilor dacă informația publicată corespunde realității.

Anterior, mai multe mass-media, făcând trimitere la agenția „Fars", au transmis că Rusia l-a avertizat pe președintele Turciei, Tayyip Erdogan, despre răsturnarea de guvern care se punea la cale.

În noaptea spre 16 iulie în Turcia un grup de rebeli au încercat să răstoarne guvernul actual. Arenele principale de desfășurare a evenimentelor au fost orașele Ankara și Istanbul. Conducerea țării a anunțat că răscoala a fost înăbușită.

Potrivit ultimei informații, 190 de cetățeni pașnici și-au pierdut viața, peste 100 de rebeli au fost uciși, circa 1,5 mii de persoane au fost rănite.

Tagurile:
puci, avertizare, sursă, informație, Dmitri Peskov, Turcia, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei