11:14 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Pavel Filip și Grigori Karasin

Ședința comisiei interguvernamentale FR-RM va avea loc în noiembrie-decembrie

© Photo : gov.md
Rusia
Sa primesc un link scurt
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)
5510

Potrivit viceministrului MAE al Rusiei Grigori Karasin, Moscova se va pregăti oricum de ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse, chiar dacă așteaptă rezultatele alegerilor.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei Grigori Karasin, a declarat că Moscova nu exclude că, după o pauză îndelungată, prima ședință a comisiei interguvernamentale moldo-ruse ar putea avea loc în noiembrie-decembrie.

Ultima, cea de-a 13-a ședință a acestei structuri, a avut loc la Chișinău în noiembrie 2012.

"La începutul lui octombrie, în Moldova va sosi vicepremierul Dmitri Rogozin. Va fi o vizită importantă. Evident că noi așteptăm rezultatele alegerilor, după care, fără să mai amânăm, vom pregăti şedinţa comisiei interguvernamentale. Nu exclud că ședința ar putea avea loc în noiembrie-decembrie. În orice caz, noi ne vom pregăti pentru aceasta", a spus Karasin.

Alegerile președintelui vor avea loc la 30 octombrie.

Anterior, ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a declarat că reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, va avea o întâlnire la Chișinău cu ministrul economiei al Moldovei Octavian Calmâc. Funcționarii vor definitiva de asemenea "foaia de parcurs" privind colaborarea comercial-economică dintre ţările noastre.

Iar luni, premierul Moldovei Pavel Filip a declarat le ședința Guvernului că Moldova dorește să normalizeze relațiile cu FR, ţinând cont totodată de acordurile cu UE.

Potrivit premierului Moldovei, el a avut o discuţie în acest sens cu președintele Rusiei Vladimir Putin încă la summitului șefilor de state ale CSI de la Bișkek.

"Dorim să avem relații noi și eficiente cu FR, luând în considerare faptul că am semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană", a declarat Filip, adăugând că există posibilitatea îmbunătățirii relațiilor comercial-economice.

Тема:
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)

Tematic

Rogozin revine la Chișinău. Care este scopul acestei vizite
Moldova roagă Rusia să anuleze restricțiile comercial-economice
Tagurile:
noiembrie-decembrie, Comisie interguvernamentală, Pavel Filip, Moldova, Rusia, Grigori Karasin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei