03:19 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Bombardiere SU-24 ale Forțelor aerocosmice ale FR pe aeroportul „Hmeimim” din Siria.

Putin a ratificat acordul privind amplasarea unui grup aviatic în Siria

© Sputnik/ Дмитрий Виноградов
Rusia
Sa primesc un link scurt
38 0 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la ratificarea acordului dintre Moscova și Damask privind amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Aeriene şi Spaţiale a FR pe teritoriul Siriei.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la ratificarea acordului dintre FR și Republica Arabă Siriană (RAS) privind amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Armate ale FR pe teritoriul Siriei, transmite vineri serviciul de presă al președintelui Rusiei.

MAE al Rusiei
© Sputnik/ Наталья Селиверстова

„Prin legea federală se ratifică acordul dintre Federația Rusă și Republica Arabă Siriană, cu privire la amplasarea unui grup aviatic al Forțelor Armate ale Federației Ruse pe teritoriul Siriei, semnat la Damask pe data de 26 august 2015", se spune în comunicat.

Se menționează că acordul reglementează condițiile aflării grupului aviatic rusesc pe teritoriul sirian.

În afară de aceasta, se subliniază că grupul aviatic rusesc este amplasat pe teritoriul Siriei la rugămintea părții siriene și este dislocat pe aeroportul Hmeimim din Latakia care, împreună cu infrastructura și teritoriul necesar, este pus la dispoziția FR cu titlu gratuit.

Legea a fost adoptată de către Duma de Stat la 7 octombrie 2016 și aprobată de Consiliul Federației la 12 octombrie 2016.

Tematic

Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat
Siria are înregistrări ale discuțiilor teroriştilor ISIS cu militari americani
Tagurile:
dislocarea forțelor aerocosmice, ratificare acord FR-Siria, Vladimir Putin, Siria, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei