06:12 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin

Putin va participa la reuniunea în "formatul normand"

© Sputnik/ Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
3710

Președintele Rusiei se va deplasa miercuri la Berlin, unde va purta la întrunirea în "formatul normand", împreună cu cu Merkel, Holland și Poroșenko, potrivit purtătorului de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. Kremlinul a confirmat participarea președintelui FR Vladimir Putin la întâlnirea în format normand, care are loc astăzi, 19 octombrie, la Berlin.

"Președintele se va deplasa într-o vizită de lucru la Berlin, unde va purta negocieri cu (cancelarul RFG Angela) Merkel, (președintele Franței Francois) Holland, (președintele Ucrainei Piotr) Poroșenko", le-a declarat Dmitri Peskov jurnaliștilor.

El a mai adăugat că munca realizată în ajun la nivelul consilierilor șefilor de state a permis ca o astfel de întâlnire să aibă loc".

Marți, serviciul de presă al președintelui ucrainean a comunicat că Poroșenko, Merkel și Holland s-au înțeles în cadrul unei discuții telefonică în privinţa organizării unei întrevederi în "formatul normand" în data de 19 octombrie, la Berlin. Înțelegerea a fost confirmată de Guvernul Germaniei și de Palatul Elysee.

Anterior s-a comunicat că întâlnirea celor patru lideri ar putea fi organizată al 19 octombrie în capitala RFG. Însă în urma unor discuţii telefonice dintre Merkel, Holland și Putin, care au avut loc miercurea trecută, nu a fost luată o decizie cu privire la organizarea unei reuniuni în "formatul normand".

Tematic

FR propune organizarea unei întrevederi a șefilor MAE în formatul normand
Berlinul nu exclude o întâlnire în ”Formatul Normand”
Tagurile:
formatul normand, confirmare, Peskov, participare, Putin, summit, Moscova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei