01:21 17 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
136 0 0

Acțiunile de protest de la Chișinău au durat aproximativ cinci ore. Nu au fost înregistrate incidente.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Protestele de la Chișinău nu vor influența asupra muncii președintelui ales Igor Dodon, care și-a determinat deja cursul.

De această părere este membrul comitetului Dumei de Stat pentru relațiile cu CSI, Kazbek Taisaev, care este citat de RIA Novosti.

După anunțarea primelor rezultate preliminare ale alegerilor, susținătorii lui Igor Dodon jubilau, iar adversarii socialistului au declarat victoria acestuia drept "doliu național". Organizând un mini-protest nocturn în fața clădirii CEC, ei au decis să transfere manifestaţiile pentru luni. În ziua de luni, câțiva activiști, printre care cei mai mulți erau adepți ai unirii Moldovei cu România, s-au adunat în PMAN. Protestele au durat mai puțin de cinci ore. Nu au fost înregistrate incidente.

"O delegație impunătoare a Dumei de stat a asistat în calitate de observatori internaționali și la prima etapă ale alegerilor președintelui, au urmărit şi cel de al doilea tur al scrutinului prezidențial. Alegerile s-au desfăşurat în mod legitim, nu au existat încălcări care ar fi putut influența mersul alegerilor. Acest lucru a fost recunoscut și de misiunea OSCE", a declarat Taisaev pentru jurnaliști.

"Proteste stradale vor mai fi desigur, dar acest lucru nu va influența în mod esenţial activitatea președintelui. Președintele și-a stabilit deja cursul. Cred că prima sa vizită va avea loc la Moscova", a mai adăugat parlamentarul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Duca: prin alegerea lui Igor Dodon, moldovenii au optat pentru neutralitate
Declarația surprinzătoare a lui Igor Dodon despre falsificări
Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon
Declarația Kremlinului după victoria lui Igor Dodon
Tagurile:
cursul, Kazbek Taisaev, influență, președinte, proteste, Moscova, Chișinău, vizită, Duma de Stat

Știrile Zilei