22:06 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Rusia
Sa primesc un link scurt
28321

Președintele rus Vladimir Putin speră că bunul simț va triumfa și nu vor interveni interdicții reale împotriva mass-media rusești.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Comentând rezoluția Parlamentului European împotriva mass-media rusești, Putin a felicitat jurnaliștii de la Sputnik și și postul TV Russia Today pentru munca efectuată.

Președintele rus Vladimir Putin a criticat rezoluția Parlamentului European împotriva mass-mediei rusești. El a spus că Europa încearcă să învețe Rusia ce înseamnă democrație.

Parlamentul European a votat miercuri în favoarea rezoluției „Comunicarea strategică a UE pentru contracararea propagandei părților terțe împotriva sa", care se referă la combaterea mass-media rusești, precum agenția de știri Sputnik și televiziunea Russia Today. Autorii documentului echivalează contracararea influenței presei cu combaterea Statului Islamic și îndeamnă țările europene să sporească finanțările pentru contrapropagandă.

"Îi felicit pe acei reprezentanți ai presei noastre, pe jurnaliști, care i-au determinat pe reprezentanții organului european să ia o astfel de decizie, îi felicit pentru faptul că își fac munca eficient și cu talent", a spus Putin.

Putin a mai spus că rezoluția Parlamentului European este o degradare evidentă a viziunii democratice a societății occidentale.

El a mai menționat că speră că bunul simț va prevala și nu vor exista restricții reale în ceea ce privește activitatea presei rusești.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

De ce se tem europarlamentarii de „Sputnik” și „RT”
Tagurile:
Parlamentul European, rezoluție, Contracarare, mass-media, Stat Islamic, Sputnik, Vladimir Putin, UE, RUSIA


Știrile Zilei