03:13 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Președintele Rusiei Vladimir Putin

Vladimir Putin a operat remanieri de cadre în structurile de forță

© Sputnik/ Алексей Дружинин
Rusia
Sa primesc un link scurt
12401

Președintele Rusiei Vladimir Putin a eliberat din funcții de conducere mai mulți angajați ai Administrației Prezidențiale, FSB, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a operat un șir de remanieri de cadre.

Astfel, el a demis un șir de funcționari din conducerea Administrației Prezidențiale, ai FSB, Ministerului Apărării al FR, Ministerului de Interne al FR, a comunicat luni serviciul de presă al Kremlinului.

Săptămâna trecută, Putin a declarat că la finele anului 2015 a rugat reprezentanții puterii, inclusiv din eșalonul conducerii de vârf, să nu participe la alegerile în cadrul Academiei de Științe a Rusiei, promițându-le funcționarilor din cadrul FSB, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, care vor fi aleși în componența AȘR, că le va oferi posibilitatea să se ocupe exclusiv de munca științifică în locul activității în cadrul structurilor de stat.

"Președintele Rusiei Vladimir Vladimirovici Putin l-a eliberat prin decretul său pe Constantin Valentinovici Kotenko din funcția de șef adjunct al Administrației Prezidențiale, șef al Direcției medicale a Administrației președintelui FR, la dorința acestuia", se menționează în comunicat.

Alexei Uliukaev
© Sputnik/ Владимир Федоренко

Potrivit documentului, din funcție a fost eliberat și general-locotenentul Vasili Hristoforov. Acesta ocupa postul de șef al Direcției fondurilor de arhivă a FSB al FR. Motivul concedierii este "atingerea vârstei-limită de aflare în serviciul militar".

În afară de aceasta, au fost demiși din proprie dorință șeful Direcției medicină militară a Ministerului Apărării al FR, Alexandr Fisun și adjunctul ministrului de interne, Alexandr Savenkov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov a confirmat că demiterile au legătură cu alegerile în cadrul Academiei de Științe.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Putin i-a avertizat pe jurnaliști că pot deveni ținte ale serviciilor secrete
Putin a dezvăluit motivul pentru care se simte fericit în calitate de președinte
Vladimir Putin: frontierele Rusiei sunt nemărginite
Tagurile:
Academia de Științe, alegeri, FSB, structuri de forță, demis, remanieri de cadre, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei