06:15 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Președintele Rusiei Vladimir Putin

Rusia va proteja instituțiile media, drept urmare a rezoluției PE

© AFP 2018/ Ria Novosti/ Mikhail Klimentyev
Rusia
Sa primesc un link scurt
4510

Vladimir Putin a discutat luni, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate al Rusiei, despre activitatea instituțiilor media rusești de peste hotare.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Kremlinul manifestă o îngrijorare profundă față de atitudinea Occidentului în ceea ce privește limitarea libertății de exprimare în raport cu instituțiile media ruse. Asemenea acțiuni contravin principiilor de bază ale democrației, iar Moscova planifică să întreprindă măsuri de apărare a jurnaliștilor ruși, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

„Manifestăm o îngrijorare profundă față de atacurile îndreptate împotriva instituțiilor media ruse care constituie de fapt o limitare a libertății presei și contravine evident principiilor democratice, a dreptului de acces la informație. De asemenea ne îngrijorează intențiile de a limita drepturile unui segment al populației privind accesul la informația alternativă în raport cu cea oficială. Acest fapt necesită a fi discutat în modul cel mai serios" — a declarat Peskov.

Răspunzând la întrebarea dacă se planifică sau nu să se întreprindă anumiți pași în legătură cu acest subiect, Peskov a subliniat: „Desigur".

Vladimir Putin a discutat luni, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate al Rusiei, despre activitatea instituțiilor media rusești de peste hotare.

Agenția Sputnik s-a adresat organizațiilor internaționale cu un apel de a nu admite discriminarea și cenzura.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Putin despre rezoluția UE: vreau să felicit jurnaliștii de la Sputnik și RT
De ce se tem europarlamentarii de „Sputnik” și „RT”
Tagurile:
press, Media, presa, protejare, Putin, RIA Novosti, RT, Russia Today, Sputnik, Dmirtri Peskov, Vladimir Putin, Federația Rusă, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei