00:19 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.10
  • USD17.93
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Maria Zaharova

Reacţia Rusiei la declaraţiile lui Erdogan despre înlăturarea lui Assad

© Sputnik / Александр Вильф
Rusia
Sa primesc un link scurt
16601

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a fost rugată să comenteze declaraţiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a afirmat că desfăşurarea armatei turce în Siria are ca scop înlăturarea președintelui sirian Bashar al-Assad.

CHIŞINĂU, 1 dec — Sputnik. Maria Zaharova a declarat că Moscova este ghidată de acordurile bilaterale dintre Turcia şi Rusia, relatează Sputnik International.

Anterior, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat că armata turcă restabileşte dreptatea şi pune capăt „tiranului Assad".

"Noi nu revendicăm pământurile siriene. Suntem acolo ca să restabilim dreptatea și să punem capăt tiranului Assad", a declarat Erdogan cu privire la operațiunea militară "Scutul Eufratului" din Siria.

Maria Zaharova a declarat ulterior că Moscova este ghidată de acordurile internaţionale dintre Rusia şi Turcia.

"În contextul soluționării crizei siriene și relațiilor bilaterale cu Turcia, aderăm la acordurile la care am ajuns la nivel oficial cu autoritățile turcești. Ne bazăm pe declarațiile care au fost făcute în mod repetat de către Ankara, inclusiv de către liderul Turciei, și care au constituit baza acordurilor semnate", a precizat purtătorul de cuvânt al Federaţiei Ruse.

Ankara a semnat Acordurile Grupului Internaţional de Sprijin pentru Siria care spun că nu există nicio soluție militară pentru conflictul sirian.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Parlamentul UE a stopat negocierile privind aderarea Turciei la Comunitate
Erdogan: de ce Turcia nu ar deveni membru OSC
Tagurile:
Assad, criza siriană, înlăturare, Recep Tayyip Erdogan, Maria Zaharova, Turcia, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei