18:53 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Transnistria

Este oare pregătit Chișinăul pentru un dialog în problema Transnistriei

CC BY 2.0 / Taco Witte / Tiraspol, Transnistria
Rusia
Sa primesc un link scurt
4510

Rusia consideră că Moldova este gata pentru un dialog serios privind Transnistria, a subliniat reprezentantul permanent al FR la OSCE, Aleksandr Lukașevici.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Rusia consideră că Moldova este pregătită să poarte un dialog serios în ceea ce privește problema reglementării transnistrene.

O declarație în acest sens a făcut de reprezentantul permanent al FR la OSCE, Aleksandr Lukașevici, care este citat de RIA Novosti.

Acesta a amintit că șeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a întâlnit recent cu ministrul afacerilor externe al Moldovei Andrei Galbur, în marja Consiliului Ministerial al OSCE, care a avut loc la Hamburg pe data de 8 decembrie.

"Am avut sentimentul că colegii noștri moldoveni sunt dispuși la un dialog serios în această chestiune, care este anunțată drept prioritară pe agenda noii conduceri a Moldovei", a spus Lukașevici.

Actualul lider al nerecunoscutei republici, Evghenii Șevciuk, a pierdut alegerile prezidențiale din 11 decembrie, acumulând doar 28% din voturile alegătorilor. Alegerile au fost câștigate de spicherul parlamentului Vadim Krasnoseliski, care a acumulat peste 62% din voturi.

Transnistria are o populație constituită în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni și este un teritoriu, practic, necontrolat de Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

CEC: Krasnoselski a câștigat alegerile din Transnistria, acumulând 62%
Gustul alegerilor din Transnistria. Detalii
Krasnoselski, lider al Transnistriei cu acte în regulă
Tagurile:
Transnsitria, dialog serios, Aleksandr Lukașevici, Galbur, Lavrov, Moldova, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei