06:56 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Ermitaj

Vicedirectorul Ermitajului, arestat pentru escrocherie

© RIA Novosti / Sergei Guneev
Rusia
Sa primesc un link scurt
2922

Mihail Novikov, vicedirectorul muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg, a fost plasat în arest la domiciliu

CHIȘINĂU, 29 mat — Sputnik. Vicedirectorul Ermitajului, Mihail Novikov, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu, pe numele lui fiind intentat un dosar penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, comunică RIA Novosti.

„Instanța a examinat materialele cu privire la vicedirectorul muzeului de stat Ermitaj, Mihail Novikov, și a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pe un termen de două luni, până la 23 mai curent", a menționat Ekaterina Krasnova, purtătorul de cuvânt al judecătoriei Lefortovo.

Reținerea lui Novikov are legătură cu răsunătorul „dosar al restauratorilor", în cadrul căruia au fost arestați Grigori Pirumov, ex-viceministru al culturii; Boris Mazo, directorul departamentului politici investiționale al Ministerului Culturii; Oleg Ivanov, președintele Centrului de stat pentru restaurare, precum și ate persoane.

Anterior, a fost reținut pentru escrocherie șeful Departamentului investiții, restaurare și construcții al Ministerului Culturii al FR, Artiom Novikov, care, potrivit informațiilor vehiculate de mass-media, ar fi fiul lui Mihail Novikov. Dar serviciul de presă al ministerului a respins categoric aceste zvonuri.

Totodată, la judecătoria Lefortovo nu au ajuns materialele pe numele lui Artiom Novikov.

Persoanele implicate în „dosarul restauratorilor" sunt acuzate de provocarea unui prejudiciu în valoare de 100 de milioane de ruble. Ancheta consideră că banii au fost furați în perioada restaurării Mănăstirii Novodevicie din Moscova, a Muzeului Cosmonauticii din Kaluga, a Mănăstirii Ioan Predtecenski, a Teatrului dramatic din Pskov, a fortărețelor din Izborsk și Kaliningrad.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Muzeele vor putea fi lichidate legal
Ce nu ştiai despre Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală
„Iar cerul privește spre noi…”, un muzeu unic situat lângă Kiev
Tagurile:
vicedirector Ermitaj, escrocherie, arest la domiciliu, Ministerul Culturii al FR, Mihail Novikiv, Rusia


Știrile Zilei