04:40 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Vladimir Putin

Putin a reacționat la acuzațiile privind Siria: „E plictisitor, fetelor"

© AFP 2018 / Attila Kisbenedek
Rusia
Sa primesc un link scurt
15341

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația creată în jurul Siriei seamănă foaret mult cu ceea ce sa-a întâmplat înainte de începutul campaniei SUA în Irak.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Putin a spus că marți a discutat această problemă cu omologul său italian, Sergio Matarella.

„Am spus că asta îmi amintește pregnant de evenimentele din 2003, când reprezentanții SUA au demonstrat în Consiliul de Securitate al ONU că chipurile au găsit arme chimice în Irak. După asta a început campania în Irak, care s-a încheiat cu distrugerea acestei țări, cu creșterea pericolului terorist și apariția Statului Islamic pe arena internațională, nici mai mult, nici mai puțin", a menționat liderul de la Kremlin.

Potrivit lui, exact asta se întâmplă la ora actuală.

„Și iarăși partenerii lor încuviințează. Îmi amintesc, în legătură cu asta, de scriitorii noștri minunați Ilf și Petrov. Îmi vine să spun: „E plictisitor, fetelor". Pe toate astea noi deja le-am văzut, le-am urmărit", a subliniat Putin.

Fraza respectivă a devenit cunoscută datorită filmului „12 scaune", turnat după romanul omonim al lui Ilia Ilf și Evgheni Petrov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran
Tagurile:
Falsuri, consecințe, Războiul din Irak, americanii, teroriști, Probe, Sergio Mattarella, Vladimir Putin, Irak, Siria, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei