07:56 25 Aprilie 2018
Chişinău+ 13°C
În direct
Vladimir Putin discută în direct cu cetățenii Rusiei

Putin, despre teroarea sovietică asupra Bisericii și Catedrala Sfântul Isaac

© Sputnik / Александр Кряжев
Rusia
Sa primesc un link scurt
17721

Rusia este un stat laic și așa va rămâne, însă acest lucru nu se va manifesta la fel ca în URSS, unde s-a încercat înlocuire credinței cu o quasi-religie, distrugând catedralele și omorându-i pe preoți

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin a promis că Catedrala Sfântul Isaac din orașul Sankt Petersburg va fi utilizată conform destinației sale de obiect de cult, fără a fi scoasă însă din lista obiectelor culturale și turistice. În acest context, liderul rus a vorbit despre ceea ce a făcut statul sovietic cu bisericile și catedralele, ce atitudine a avut față de credincioși și față de credința acestora.

„În URSS s-au străduit să distrugă credința, au căutat să înlocuiască Biblia cu altceva. URSS a încercat să facă o cvasi religie. Au fost nimiciți preoții, în cel mai direct mod — în lagăre, au fost împușcați. Au distrus bisericile, catedralele. Le-au transformat în grajduri și în ateliere", a menționat Putin.

Vorbind despre soarta Catedralei Sfântului Isaac, Putin a amintit că, deși aceasta aparține statului, țarul rus care a ridicat-o a fost și conducătorul Bisericii. El a precizat că edificiul respectiv a avut din start destinația de locaș de cult și că vor fi făcute eforturi pentru a-i reda această destinație.

Totodată, liderul rus a amintit că obiectivul respectiv este inclus în lista patrimoniului UNESCO și că urmează să fie identificată o soluție prin care, pe lângă utilizarea catedralei în calitatea sa primordială, să facă posibilă și păstrarea statului său de destinație turistică.

„Soluții pot fi găsite foarte ușor. Vaticanul este un exemplu. La Catedrala Sfântul Petru de asemenea se fac excursii", a mai spus Putin.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Putin discută în direct cu cetățenii ruși (LIVE)
Putin face dezvăluiri despre fiicele sale
Putin, despre eroarea fundamentală de care au profitat americanii
Tagurile:
Biserica, Persecuții, Teroare, Credință, Credincioși, Martiri, Religie, URSS, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei