18:16 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Premierul rus Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: SUA au lansat un război comercial total împotriva Rusiei

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
87 0 0

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că Statele Unite au declarat un război comercial total prin introducerea unor noi sancțiuni antirusești, adăugând că nu există nicio șansă ca relațiile dintre cele două state să se îmbunătățească

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Dmitri Medvedev a prezis că sancțiunile vor fi în vigoare pentru decenii, provocând tensiuni între Moscova și Washington.

"Semnarea de către președintele SUA a unei noi legi de sancțiuni împotriva Rusiei a creat mai multe consecințe: în primul rând, speranța de a ne îmbunătăți relațiile cu noua administrație americană au murit. În al doilea rând, SUA au declarat un război comercial deplin împotriva Rusiei. Administrația Trump a demonstrat impotență totală prin transferarea umilitoare a puterilor executive către Congres, ceea ce schimbă echilibrul puterii în cercurile politice din SUA ", a scris Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul rus a mai subliniat că Trump a fost învins abil de clasa politică americană, prezicând că președintele SUA va fi marginalizat.

Președintele Donald Trump a semnat miercuri dimineață un proiect de lege care impune noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. El a semnat proiectul de lege fără a organiza o ceremonie oficială de semnare, așa cum a făcut-o cu alte acte legislative importante, potrivit mass-mediei.

Sancțiunile vizează industria rusă de apărare, informații, minerit, transport maritim și feroviar și restricționează relațiile cu băncile și companiile energetice rusești.

De asemenea, legea limitează capacitatea președintelui SUA de a diminua orice sancțiuni asupra Rusiei, fiind nevoie de aprobarea Congresului pentru ridicarea oricăror restricții.

Spre exemplu, Trump ar avea acum nevoie de permisiunea Congresului de a inversa măsurile impuse de predecesorul său, Barack Obama. De asemenea, va avea nevoie de aprobarea legiuitorilor pentru a reîntoarce proprietățile diplomatice ruse care au fost confiscate sub administrația anterioară.

Tematic

Medvedev despre cazul Saakașvili: O „tragicomedie fantastică”
Rusia ar putea răspunde astfel la noile sancțiuni ale SUA
Deja și UE se simte amenințată de sancțiunile antirusești ale SUA
Tagurile:
război comercial, tensiuni, Dmitri Medvedev, Donald Trump, sancțiuni, Washington, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei